Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Kalendár

máj 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Cítite sa po sviatkoch prejedení?

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 22. január 2017, 22:34
  • Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová
  • 18 január 2017

Pár tipov ako sa po sviatkoch opäť dostať do formy

Patríte k tým, ktorí si po sviatkoch prešívajú gombík na nohaviciach, odkladajú svoje obľúbené šaty, pretože   do nich opäť o kúsok „narástli“? Čo robiť, ako sa  čo najrýchlejšie dostať  „do formy“ a  opäť si užívať svoje nezaťažené „JA“?

Čítať ďalej...

Ako sa dostať po Vianociach znovu do formy

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 08. január 2017, 22:30
  • Napísal/a: Mgr. Erika Bobíková
  • 08 január 2017

Poznáme to asi všetci. Vianočnú pohodu spojenú s koláčmi, vyprážanými jedlami a majonézovým šalátom vystriedajú januárové výčitky svedomia. Novoročné predsavzatia o cvičení, zdravom jedle a životnom štýle sú už legendárnou klasikou.  Čo treba robiť, aby snaha nezostala iba pri slovách? Prečítajte si článok venovaný práve tomuto problému.

Obezita nie je dedičná, dedia sa len zlé stravovacie návyky

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 13. október 2016, 11:19
  • Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová
  • 07 október 2016

Vyvážená strava je jedným z najdôležitejších faktorov nášho zdravia. To však neznamená, že by sme sa mali podriaďovať všetkým novým trendom a stále meniť stravovacie návyky.

Čítať ďalej...

Objav mlieko

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 13. október 2016, 11:11
  • Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová
  • 05 október 2016

Poslednú septembrovú stredu študenti a zamestnanci SZŠ v Michalovciach strávili netradične –  zapojili sa do medzinárodnej aktivity „Svetový deň mlieka na školách“.

Čítať ďalej...

Deň mlieka

  • Ostatná aktualizácia: utorok, 27. september 2016, 21:49
  • Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, jaz. korekcia článku PhDr. Bibiána Lojanová
  • 27 september 2016
Syráreň Deň mlieka Ochutnávka mlieka a mliečnych produktov 28.9.2016
v priestoroch školy sa uskutoční podľa nasledovného harmonogramu:

1. Ochutnávka  9,15 hod – 9,35 hod  
triedy I. a II. ročníka (I.ZA, I.ZB, I.M, I.FL, II.ZA, II.ZB, II.M, II.FL)

2. Ochutnávka  10,10 hod – 10,30 hod
triedy III. a IV. ročníka (III.ZA, III.ZB, III.M, III.FL, IV.M, IV.FL, žiaci a pedagógovia po praxi tried IV. ZA, IV.ZB)

Čítať ďalej...

Takýmto jedlom by sme mali začať deň

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 11. september 2016, 19:45
  • Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, Mgr. Natália Peštová
  • 05 september 2016

Žiadne výhovorky, že raňajkovať nemáš čas…
Málokto vie, z čoho by mali pozostávať skutočne zdravé raňajky. Väčšina ľudí to ani nepovažuje za podstatnú informáciu. Mnohí buď neraňajkujú alebo raňajky odbijú za pár minút. Je to aj váš prípad? Ak áno, tak robíte veľkú chybu. Raňajky sú totiž najdôležitejším jedlom dňa a  by mali tvoriť 20-30 % denného energetického príjmu.

Čítať ďalej...

TRADIČNÉ VEĽKONOČNÉ MENU

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 14. august 2016, 21:04
  • Napísal/a: Mgr. Hedviga Šľachtová, jaz. korekcia článku PhDr. Bibiána Lojanová
  • 06 marec 2016

Už celé stáročia predchádza veľkonočným sviatkom štyridsaťdňový pôst, ktorý sa nevzťahuje len na jedlo, ale aj životný štýl. Počas týchto striedmych pôstnych dní naši predkovia konzumovali jednoduchú bezmäsitú stravu, zloženú zo zemiakov, strukovín, kyslej kapusty a sušeného ovocia. Ešte predtým, ako sa na stole znovu objavilo mäso a s ním dlho očakávaná zmena v stravovaní, sa na Zelený štvrtok tradične podávalo niečo zelené, napr. špenát, polievka z jarných byliniek, hlávkový šalát. Táto listová zelenina je totiž zdrojom kyseliny listovej, vitamínov C a E, betakaroténu a ďalších dôležitých antioxidantov.

Čítať ďalej...

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft

Pridané fotogalérie

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
Pozrite si nové číslo